Ik wil een schone auto

3 dingen die je moet doen als je raam echt stuk is

3 dingen die je moet doen als je raam echt stuk is

Geplaatst op

Je komt bij je auto aan en ziet dat de ramen stuk zijn. Er zijn verschillende oorzaken te vinden voor het stukgaan van de autoruit, maar het feit blijft dat het glas opgeruimd moet worden en de zaak moet worden gerepareerd. Volg onderstaande stappen als je autoruit stuk is. 

Bel je verzekering en dien een politierapport in

Als je ziet dat je autoruit stuk is en er is ingebroken, raak dan niets aan totdat je je verzekeringsmaatschappij hebt gebeld en aangifte gedaan  hebt bij de politie. Als je het rapport telefonisch ‘invult’ zorg er dan voor dat je overal foto’s van hebt genomen, voordat je iets aanraakt.  

Ruim het glas op

De eenvoudigste manier om het gebroken glas op te ruimen is met een stofzuiger. Pak een stofzuiger en zuig het glas uit de auto en van de straat. Mocht je geen stofzuiger in de buurt hebben, probeer dan een stoffer en blik te regelen. Blijf dit doen totdat het meeste glas is opgeruimd. Ga zo snel mogelijk naar een autoschadebedrijf, zoals autoruitschade Hoogeveen om het glas te maken. De reparateur zorgt er ook voor dat echt al het glas uit je auto is. Het is wel aan te raden zoveel mogelijk glas te verwijderen als kan. Zeker als je niet meteen terecht kunt bij een autoschadebedrijf. 

Bedek je ruit

Als het meeste glas weg is, is het handig om het raam te bedekken met afdekmateriaal of vuilniszakken en duct tape. De beste manier om het open raam te bedekken, is door gebruik te maken van transparante verpakkingstape. Neem een strook doorzichtige verpakkingstape en laat deze verticaal van de bovenkant van het raam naar de onderkant lopen. Herhaal dit proces met horizontale stroken van de linker- naar de rechterkant van het raam. Plak dit altijd aan de binnenkant van je auto. Bevestig de tape nooit aan de buitenkant van je auto, want dat kan ervoor zorgen dat je de verf met de tape meetrekt wanneer deze er weer afgehaald wordt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden