Ik wil een schone auto

3 manieren om te zorgen voor schoon vervoer

3 manieren om te zorgen voor schoon vervoer

Geplaatst op

In de huidige maatschappij zijn er verschillende dingen waar we over moeten nadenken. De veranderingen in het klimaat die veroorzaakt worden door de uitstoot van broeikasgassen zoals koolstofdioxide, vragen ons om een duurzame manier van leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je reizen zonder dat het een hele grote impact zal hebben op het milieu. En deze vlog heeft er drie interessante manieren om ervoor te zorgen dat je schoon van A naar B kunt reizen. 

Suggestie #1: neem het openbaar vervoer

Één van de manieren om ervoor te zorgen dat er minder uitstoot plaatsvindt per persoon, is door veelvuldig gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Nederland is, zeker in de randstad, bijzonder goed geregeld. De bereikbaarheid van grote steden is goed en zelfs in kleinere dorpen is er een directe verbinding met de bus naar een treinstation. 

Suggestie #2: werk zo veel mogelijk thuis

Niet alleen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan het verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te werken. Ook als het gaat om de impact op het milieu kan het prettig zijn om zoveel mogelijk thuis te werken. Verminder mensen namelijk reizen van A naar B, hoe minder auto’s op de weg zullen zijn. Veruit de meeste uitstoot van broeikasgassen in het verkeer vindt plaats tijdens de spits. 

Suggestie #3: neem een huurauto

Tenslotte willen we graag nog als suggestie geven dat je ook heel eenvoudig een auto kunt huren voor de gevallen dat je wel de weg op moet. Bedrijven die zich bezigen met autoverhuur hebben doorgaans een wagenpark van voornamelijk nieuwe auto’s. Deze voldoen aan de laatste eisen van de verschillende overheden als het gaat om uitstootgassen. Jullie komen ook financiële voordelen bij: Als je immers regelmatig het openbaar vervoer gebruikt, veel thuis werkt en op bepaalde momenten een huurauto neemt, heb je niet langer je eigen auto nodig. Zo bespaar je weer op verzekeringskosten en wegenbelasting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden