Ik wil een schone auto

Auto kopen, waar let je op?

Auto kopen, waar let je op?

Geplaatst op

Wil jij graag een nieuwe auto kopen? Dan is het wel belangrijk om een aantal punten na te gaan. Een auto aanschaffen is namelijk best wel een dure besteding, maar tegelijkertijd weer een goede investering voor op lange termijn. Het is dan wel handig om te kijken voor een auto die dan ook echt aan al jouw eisen voldoet. Je hebt namelijk zo onwijs veel soorten, maten en merken dat het lastig is om in één keer voor de perfecte auto te staan. Ook laat het budget het vaak niet toe om voor je droomauto te gaan. Maar geen paniek! Als je alle punten en eisen goed doorloopt die jij zou willen in je nieuwe auto, dan komt dat ‘perfecte droomauto’-idee steeds meer realistisch in beeld! We helpen je dan ook graag met wat tips en punten die jij kunt nalopen om te beslissen waar jouw auto aan moet voldoen.

Waar moet de auto aan voldoen

Allereerst is het handig om een budget voor jezelf vast te stellen. Zodat je voor jezelf realistisch kan kijken tot welk maximaal bedrag de auto ongeveer mag gaan kosten. Daarna is het handig om na te gaan hoeveel zitplaatsen je nodig hebt en uiteraard hoeveel deuren je auto moet hebben. Heb je kinderen? Dan is het bijvoorbeeld wel handig om voor een 5-deurs auto te gaan waarbij je de kinderen gemakkelijk kan vastzetten achterin. Ben je alleen, of met een partner en is een 3-deurs prima voor jou, omdat je toch haast de achterbank niet gebruikt? Dan kun je al gaan kijken voor wat kleinere auto’s. Als je de grootte hebt bepaald van de auto, kun je weer wat punten wegschrijven die niet aan jouw eisen voldoen. 

Het uiterlijk van de auto

Dan is het nog handig om te kijken naar welk merk je op zoek bent.  Elk automerk heeft wel zijn eigen manier van rijden, functies en toebehoren dat een ander merk weer niet heeft. Hierbij kun je nagaan of je een bepaalde rijstijl bijvoorbeeld belangrijk vindt. Of misschien is er een bepaald model dat je echt onwijs mooi vindt.

Maakt het merk van de auto je niet uit? Dan hou je een stuk meer keuze over om je auto te kiezen. Voordeel hiervan is, dat je dan meer auto’s over hebt die de kleur hebben die jij wellicht al in gedachten had. 

Waar ga je de auto voor gebruiken?

Dan is het nog erg belangrijk om na te gaan waar je de auto veel voor gaat gebruiken. Gebruik je de auto bijvoorbeeld dagelijks om naar je werk toe te rijzen? Dan kun je voor een zuinige auto gaan kijken die je wellicht wat geld kan besparen door het vele gebruik. Ga jij zo nu en dan met de caravan toeren of heb je vaak een aanhanger nodig? Dan is het handig om te kijken naar een auto met een trekhaak en groot trekvermogen. Moet je vaak lange stukken rijden met de auto? Misschien is het dan wel handig om eens te kijken naar het comfort van de auto. Heeft je auto fijne verstelbare stoelen, en heeft jouw auto goede verwarming en een goede airco? Vind je het prettig om cruise control in je auto te hebben? Dit zijn allemaal punten die erg belangrijk zijn om jou een fijn rij moment te geven.

Proefrit

Als je eenmaal een beetje weet wat je wilt en een auto voor ogen hebt, dan kun je naar een dealer gaan of gaan kijken voor een tweedehands auto die je over wilt kopen van een ander. Het is dan belangrijk dat je altijd even een proefrit maakt. Door een proefrit te maken kun je de auto testen of die goed rijdt en nagaan of alles wel goed werkt naar behoren. Je kunt dan het beste stukje rijden door de stad, langs een landweg en dan terugrijden via een stukje snelweg. Door alle soorten wegen een keer geprobeerd te hebben, heb je een goed idee van het comfort en de kracht van de auto. Ook zul je enkele punten kunnen nagaan tijdens je proefrit, namelijk:

  • Zit je comfortabel
  • Is de bediening prettig
  • Voelt de besturing prettig aan
  • Heb je genoeg beenruimte
  • Heb je voldoende zicht op de weg
  • Past de auto bij jouw rijstijl

Auto gekocht? Verzekeren maar!

Ben je tevreden met de auto en wil je de auto graag kopen? Dan is het laatste stukje aan de orde gekomen, namelijk de autoverzekering afsluiten. Je Auto laten verzekerenIs een verstandige keuze, zeker als je de auto net nieuw hebt. Door je goed te laten informeren op het internet kun je gaan kijken welke verzekering het beste bij jou past. Ook hierbij moet je goed kijken naar je budget en wat een verzekering allemaal te bieden heeft. Let op: een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden