Ik wil een schone auto

Beste tips om een scooter schoon te maken

Beste tips om een scooter schoon te maken

Geplaatst op

Een scooter schoonmaken is niet voor elk onderdeel vanzelfsprekend gemakkelijk. Het kan je er zelfs van weerhouden om een scooter rijbewijs te halen of er een te kopen. Het schoonmaken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Toch moet je op een aantal zaken letten. Zo heb je slechts een natte doek nodig voor het zadel, maar een speciaal schoonmaakmiddel voor je spatbord. In deze blog behandelen we de beste tips zodat je de scooter op en top schoon kan maken.

Scooter in diverse maten schoonmaken

Met een scooter ga je niet even gemakkelijk door een wasstraat heen. Je kunt het proberen, maar de gevolgen zullen wat onaangenamer zijn. Veel vragen zich af of je met een hogedrukspuit een scooter kan schoonmaken en moet je letterlijk alle onderdelen bij langs. Dat hangt er eigenlijk vanaf in welke conditie je de scooter wilt behouden. Zo kan je alleen de modder- en vliegvlekken verwijderen. Maar wil je het langst van de scooter genieten? Dan kun je ook de motoronderdelen tijdig schoonmaken.

De beste schoonmaaktips

Hoe gaat een scooter schoon maken nu precies in zijn werk. We raden aan om de scooter in verschillende fases schoon te maken. Zorg voor een tuinslang, zachte borstel, schone doek en autoshampoo of wax. De eerste stap is om met een tuinslang al het vuil eraf te spoelen. Gebruik je een hogedrukspuit? Sta niet te dichtbij, zo voorkom je dat je de lak van de scooter beschadigd. Ga vervolgens de wielen langs met speciale autowas shampoo. Gebruik hierbij een zachte borstel. Laat dit even inwerken en spoel deze vervolgens nog een keer na. Doe hetzelfde voor je spatscherm. Nu kun je de alle lakonderdelen bij langsgaan met schoonmaakmiddel en een doek. Gebruik speciale spraypolish als je graag wilt dat de scooter er straks weer glanzend uitziet. Zo simpel is uiteindelijk het schoonmaken van een scooter.

Scooter kopen en rijbewijs halen

Zie je het wel zitten om een scooter te kopen en te onderhouden, maar nog geen rijbewijs? Voor het volgen van theorie en praktijk kun je het beste terecht bij Bromo. Zo kan je zelfs binnen een dag een scooter rijbewijs in Rotterdam halen. Je hoeft dus niet lang te wachten om een trotse eigenaar van een scooter te worden en lekker rond te touren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden