Ik wil een schone auto

De 3 populairste aanhangwagens

aanhangwagens

De 3 populairste aanhangwagens

Geplaatst op

Er zijn een groot aantal verschillende soorten aanhangwagens, zowel voor particuliergebruik als voor bedrijfsmatige toepassingen. In dit artikel behandelen we de 3 meest gekozen aanhangwagens onder particulieren en bedrijven: handig als je zelf op zoek bent naar een nieuwe aanhangwagen!

1.      Bakwagens

Bakwagens zijn de populairste aanhangwagens, zowel onder particulieren als onder bedrijven. Deze wagens zijn erg geliefd onder particulieren, omdat je er met een rijbewijs B ook mee mag rijden als het gewicht maximaal 750 kg bedraagt. Ideaal voor het vervoer van lichte vrachten rondom kluswerkzaamheden. Met een rijbewijs BE mogen aanhangwagens met een maximale gewichtslimiet van 3.500 kg vervoerd worden. Dit is inclusief het gewicht van de aanhangwagen zelf.

2.      Plateauwagens

Aanhangwagens met een platte bodem zijn ook een van de meest populaire soorten. Plateauwagens zijn vooral veelgebruikt vanwege hun veelzijdigheid: ze kunnen voor vrijwel alles worden ingezet. Net als bakwagens mogen plateauwagens ook verreden worden met een maximale gewichtslimiet van 3.500 kg als je een rijbewijs BE hebt.

Deze aanhangwagens worden veel gebruikt in de bouw- en tuinbranche. Het voordeel van deze wagens is namelijk dat de wielen zich onder de kar bevinden, waardoor in- en uitladen eenvoudiger gaat. Door middel van oprijplaten zijn ook de zwaarste vrachten relatief gemakkelijk te vervoeren op deze aanhangwagens.

Zowel bakwagens als plateauwagens zijn ook verkrijgbaar als kipper. Zo zijn losse vrachten zoals zand en grind altijd gemakkelijk te laden en te lossen.

3.      Gesloten aanhangwagens

Bak- en plateauwagens worden ook veel in gesloten vorm verkocht. De wagens worden afgesloten met een deuren en inbraakwerende sloten, zodat kostbare vrachten veilig zijn. Een populaire variant van een gesloten aanhanger onder particulieren is de bagagewagen. Deze aanhangwagens hebben een laadklep die naar boven openklapt, zodat de vracht altijd droog en schoon bewaard en vervoerd kan worden.

Een aanhangwagen kopen

Bij het zoeken naar een geschikte aanhangwagen is het bepalen van het totale laadgewicht belangrijk. Hierbij moet je zowel het gewicht van de wagen als het gewicht van de vracht in ogenschouw te nemen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de lengte en breedte van je lading. Als de lading langer of breder is dan de wettelijke limiet, dan moet je de aanhangwagen markeren met een bord. Denk dus goed over de toepassingen en ladingen na die je wilt vervoeren. Met deze informatie over het benodigde laadvermogen en de gewenste functionaliteiten zoals een kipper of een gesloten wagen, ga je goed voorbereid een aanhangwagen kopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden