Ik wil een schone auto

De 4 beste tips voor bij het kopen van een camper

campermakelaar

De 4 beste tips voor bij het kopen van een camper

Geplaatst op

Een camper kopen is niet iets wat je elke dag doet. Vaak is het ook voor mensen een eenmalige aankoop die je goed wilt voorbereiden. Wat is er eigenlijk belangrijk aan een camper en waar moet je absoluut op letten bij de aankoop?

1. In vergelijking met de auto

Een camper heeft natuurlijk net zoals een auto een motorblok en dus onderhoud nodig. Zorg dus altijd dat je een camper koopt die goed is onderhouden en waar geen problemen mee zijn. Let je hier niet goed mee op, dan kan je later nog voor hoge kosten komen te staan.

Ook moet je goed letten op wat voor rijbewijs je nodig hebt om in met camper te mogen rijden. De meeste campers mag je gewoon mee rijden met een autorijbewijs, maar er zijn ook campers waarbij een vrachtwagenrijbewijs vereist is.

2. Wat is je budget?

Een camper kopen is natuurlijk harstikke leuk maar je zult wel een redelijk budget moeten hebben. Niet alleen voor de aankoop van de camper maar ook voor de stalling en het onderhoud. Al deze kosten worden toegevoegd aan je vaste lasten. Alles even goed narekenen is dus geen slecht idee.

3. De binnenkant van de camper

Het is belangrijk om de tijd te nemen voor het uitzoeken van een camper. Moet deze bijvoorbeeld zijn voor het hele gezin, of alleen voor jezelf? Dit zijn allemaal vragen die meespelen om te bepalen hoeveel ruimte je uiteindelijk nodig hebt. Soms is het bijvoorbeeld handig wat extra opslagruimte in je camper te hebben voor bijvoorbeeld een fiets en/of scooter.

Daarnaast moet je kijken naar bijvoorbeeld je toilet. Een zogenaamde cassette is makkelijk te legen. Maar deze is vrij klein en enkel goed voor 2 personen. De andere optie is een tank van 80 liter, maar deze zijn dus lastiger te legen.

4. Vervoer ter plekke

Niet iedereen denkt erover na, maar hoe vervoer je jezelf als je eenmaal op de plaats van bestemming bent? Hiervoor zijn nog een paar opties: je kan bijvoorbeeld de fiets of een scooter meenemen. Ook kan je auto mee op een aanhanger.

Wil je nou echt goed advies over de aankoop van je camper of zoek je nog een camper kun je het beste langsgaan bij de campermakelaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden