Ik wil een schone auto

De 9 duurste autoreparaties

bmw onderdelen

De 9 duurste autoreparaties

Geplaatst op

De reparatiekosten voor auto-onderdelen, zoals bmw onderdelen,  kunnen soms hoger zijn dan de waarde van de auto. Wat doe je dan? Je moet op de hoogte zijn van de onderdelen van je auto die een “deal-breaker” zijn wanneer je beslist of de waarde van je auto de reparatie of de verkoop van je auto in zijn huidige vorm rechtvaardigt. Hier zijn de 9 duurste auto-onderdelen die beschadigd of versleten kunnen raken aan je auto. Als je vertrouwde monteur zegt dat een van deze is op zijn laatste been, kan het tijd zijn om andere opties te overwegen.

9. Katalysator

Gemiddelde kosten: € 600,-

Dit auto-onderdeel is verantwoordelijk voor het omzetten van schadelijke bijproducten die je auto produceert in onschadelijke bijproducten door middel van een chemische reactie. Als de jouwe niet goed werkt, zul je waarschijnlijk niet slagen voor een emissietest als men nodig is om je registratie bij te werken. De kosten voor het vervangen van de katalysator zijn daar vrij hoog.

8. Nokkenas

Gemiddelde kosten: € 1.000,-

Als je je olie niet regelmatig ververst en regelmatig laat reinigen, vult deze zich met vuil en vuil en kan deze geen buitenlucht meer effectief naar de motor zuigen om te kunnen functioneren. Dit auto-onderdeel vormt de kern van alles. Vervanging kan te maken hebben met het krijgen van een longtransplantatie. Het is zeer arbeidsintensief, dus ook hier is het werk wat je portemonnee zal opeten.

7. Koppakking

Gemiddelde kosten: € 1.200,-

Wanneer je auto “een pakking blaast” spuwt hij rook, olie en koelvloeistof in de lucht. Je kunt zeker niet rijden op een geblazen een – als je graag om te kunnen zien voor je neus. Het deel zelf is niet zo duur, maar het is erg moeilijk te vervangen, dus de arbeid maakt het meer dan goed. Tenzij je avontuurlijk bent en het zelf wilt doen (niet aanbevolen), ben je op zoek naar ongeveer 2000 dollar.

6. Vering

Gemiddelde kosten: € 1.250,-

Het is een van die auto-onderdelen die je niet waardeert totdat hij weg is. Zonder de vering zou het rijden met je auto als het rijden met een skelter op een grindweg zijn. Je zou alles voelen. En net als bij de bumpers op de kermis, zou je voortdurend in de buurt van de bumperauto’s worden geslingerd. Draag je veiligheidsgordel. En neem plaats voordat we je vertellen dat het je tot $3500 kost als je een nieuwe nodig hebt.

5. Airbags

Gemiddelde kosten: € 1.400,-

De meeste mensen zijn geschokt als ze in een kleine botsing zijn geweest waarin de airbag is gelost, om erachter te komen hoeveel het kost om de airbag opnieuw te laten installeren. Je zult vaak willen dat je auto werd getotaliseerd wanneer u de kosten van het vervangen van de airbag ziet.

4. Diesel roetfilter

Gemiddelde kosten: € 1.500,-

Je dacht toch niet dat we degenen onder jullie die een dieselmotor hebben er makkelijk vanaf zouden laten komen, of wel? De meeste dieselmotoren hebben een DPF om de vervuiling te verminderen. Maar u moet uw schalen verwijderen om het milieu te sparen voor zo’n 4000 dollar.

3. Transmissie

Gemiddelde kosten: € 1.800,-.

De transmissie is een zeer complex systeem, zonder welk je auto niet kan draaien. Dus tenzij je alleen maar in een rechte lijn naar je werk, kruidenierswinkel, de golfbaan, rijdt en je er echt niet om geeft of je je kunt omdraaien om naar huis te rijden, moet je het echt laten nakijken. Soms kan het voor minder worden gerepareerd zodat je een paar meer mijlen uit het kunt krijgen, maar een vervanging of een belangrijke reparatie gaat pijn doen — een partij.

2. Hybride Autobatterij

Gemiddelde kosten: €3.000,-

Toen je je nieuwe hybride kocht, was het laatste waar je aan dacht, dat je over 10-15 jaar een nieuwe hybride batterij moest vervangen. Maar dit is wat het je zal kosten om te blijven werken aan een schoner milieu. Laat je accu op de juiste wijze afvoeren, wat je ook nog eens extra kosten zal opleveren.

1. Motor en Cilinders

Gemiddelde kosten: €5.000,-

“Je motor is opgeblazen” – zelfs als je niets van auto’s weet, weet je dat dit ernstig is. Totdat je het gerepareerd hebt, bezit je het zwaarste papiergewicht. Het is zelden de moeite waard om een motor te vervangen of te verbouwen als je voor ongeveer dezelfde prijs een degelijke “nieuwe” auto kunt krijgen. Zelfs als je gebruikt gaat worden, zal het veel beter zijn dan degene die je hebt. In dit geval is de verkoop van een auto met een geblazen motor te verkiezen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden