Ik wil een schone auto

De kenmerken van een schone auto

Schoon rijden

De kenmerken van een schone auto

Geplaatst op

Er wordt tegenwoordig vanuit de nationale en regionale politiek veel gedaan om ervoor te zorgen dat auto’s steeds maar schoner worden. Hiermee wordt niet bedoeld dat de auto’s minder vlekken hebben, maar dat ze beter zijn voor het milieu en leefomgeving. Er wordt dan voornamelijk gekeken naar de uitstoot van fijnstof vanwege voornamelijk verbrandingsmotoren. Deze fijnstof schijnt een grote impact te hebben op het milieu en de ontwikkeling van de klimaatproblematiek. Gelukkig zijn er ook erg veel bedrijven die inspelen op de vraag: Hoe krijgen we een schone auto? Inmiddels zijn bedrijven hier al veel in aan het innoveren. Daarom kunnen we je in deze blog de kenmerken geven van wat een schone auto is. 

Weg met de diesel! 

Er is een flinke ontwikkeling gaande in Nederland om de diesel in de band te doen. Vooral de wat oudere dieselauto’s worden bestempeld als sterk vervuilend en slecht voor het milieu. Daarom is ook dus de wegenbelasting voor deze oudere dieselmotoren verhoogd. Afhankelijk van de soort auto die je nu hebt, kun je in het geval van een auto met een oude diesel, rekenen op circa 10 tot 15% meer wegenbelasting. Het doel is om hiermee te stimuleren dat men minder auto’s met dieselmotoren aanschaft. 

Elektrisch rijden 

In tegenstelling tot de diesel motor, die zwaar belast wordt door extra belastingen, krijgen elektrische auto’s juist meer subsidies. Elektrisch rijden heeft namelijk het voordeel dat het geen fijnstof uitstoot. Het is dan wel belangrijk dat de stroom die de elektrische auto nodig heeft, wel afkomstig is van energiecentrales die niet op hun beurt zelf weer veel CO2 uitstoten. 

Goed onderhoud 

Een schone auto kan ook gekenmerkt worden door dat het regelmatig en goed wordt onderhouden. Op die manier kan bijvoorbeeld een klein beetje lekkende olie op tijd worden gezien. Dit zorgt ervoor dat er dus minder verveling optreedt. Ook roetfilters moet een regelmatig gecontroleerd worden. Dit kan het beste gedaan worden bij een professionele garage.

Veel onderhoud aan je auto kan je overigens ook zelf doen. Tenminste, als je een beetje handig bent! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe katalysator? Dan raden wij jou van harte aan om een bezoekje te brengen aan de website van topcats.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden