Ik wil een schone auto

De voordelen van ERP voor autoproducenten

De voordelen van ERP voor autoproducenten

Geplaatst op

Bij het produceren van auto’s komt veel kijken. Het begint bij het verkrijgen van grondstoffen, het produceren van onderdelen, het assembleren van de onderdelen tot een volwaardige auto tot het verkopen van deze auto. Er komen zoveel processen aan te pas bij de productie, dat de kans dat er iets fout gaat zeker aanwezig is. Daarom is er ERP-software voor de automotive, zodat bijvoorbeeld de productie op een goede wijze wordt uitgevoerd.

ERP voor de autobranche

Wat is nu ERP precies? ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Dit omvat de efficiënte planning, controle en het gebruik van alle middelen die een bedrijf tot zijn beschikking kan hebben. Indien mogelijk moeten alle middelen zodanig worden gebruikt dat ze nooit worden verspild. In de digitaliserende wereld worden deze processen en werkzaamheden in een digitale omgeving bijgehouden.

Tegelijkertijd moet de processtroom op elk moment soepel kunnen verlopen. Hiervoor is het belangrijk om de bestaande middelen zo efficiënt mogelijk te plannenvoor de bestaande processen. Onder resources wordt verstaan alle operationele resources waarop het bedrijf kan terugvallen.

Waarom heeft u ERP-software voor autoproductie nodig?

Vooral productiebedrijven hebben diverse processen die aan de softwarekant in kaart moeten worden gebracht. De stroom van onderdelen en materiaal moet te allen tijde worden gewaarborgd. Als er op een gegeven moment middelen ontbreken, hapert het hele operationele proces. De schade kan dan zeer ernstig zijn.

Hetzelfde geldt voor de productiefaciliteiten. Als een systeem uitvalt, heeft dit direct invloed op alle andere processen. Daarom speelt onderhoud binnen de ERP-software ook een centrale rol. De focus ligt ook op magazijnbeheer, waarvoor WMS wordt gebruikt.

Discrete productie

Autoproductie val onder discrete productie. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het zoeken naar ERP-software.

Waarom is ERP-software vereist voor discrete productie?

Wat is discrete productie nu precies? Discrete productie wordt gekenmerkt door een productieomgeving waarin gefabriceerde producten kunnen worden onderverdeeld in telbare eenheden. Hier worden materialen en grondstoffen gebruikt om nieuwe, telbare producten te maken, zoals auto’s. Onderdelenlijsten staan hierbij centraal. Het duurt vaak veel verschillende processtappen totdat het uiteindelijke of gedeeltelijke product is voltooid.

Dit leidt ook tot handmatige installatiestappen en veel geautomatiseerde processen. Al deze stappen moeten in kaart kunnen worden gebracht in een uniform ERP-systeem. Als het proces op een gegeven moment hapert, kan het systeem direct reageren en oplossingen berekenen die de schade beperken.

Een ERP-leverancier die geschikt is voor een producent

Nu is het belangrijk dat bij de zoektocht naar ERP-software voor uw onderneming rekening wordt gehouden dat het ERP-systeem geschikt is voor productiebedrijven. Leverancier BrainSys heeft z’n systeem. Het bedrijf heeft al jarenlange ervaring met ERP en hun systeem scoort hoog op de klanttevredenheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden