Ik wil een schone auto

Ecologisch verantwoorde taxi: zo zit het!

Ecologisch verantwoorde taxi: zo zit het!

Geplaatst op

Tegenwoordig ligt de nadruk nogal op ecologisch verantwoord leven. Dit komt naar voren in producten, maar ook in diensten. Als je ecologisch verantwoord leven belangrijk vindt, dan moet je ook keuzes kunnen maken als het gaat om bijvoorbeeld chauffeursdiensten. Wil je per se groen rijden, dus met een elektrische auto, dan zijn er voor de taxidiensten nog niet heel veel opties wat dit betreft. In deze blog nemen we nemen we met je door hoe dit wel kan.

Een simpel en effectief concept

Wanneer je graag groen wilt rijden, is het mogelijk om zelf een elektrische auto aan te schaffen. Op deze manier draag je steentje bij aan een betere luchtkwaliteit in de stad en tal van andere zaken die beter gaan met elektrisch rijden. Zoals een reductie van het gebruik van diesel en benzine, hetgeen resulteert in een vermindering van het oliegebruik. Je rijdt dus een elektrische auto uit principe. Chauffeursdiensten zijn niet altijd ingesteld op jouw principes als het om groen rijden gaat. Een uitkomst is dan de studentchauffeur. Dit is een chauffeur die makkelijk inhuurt voor een aantal uur, voor een relatief laag tarief en met flexibele in planningsmogelijkheden. Dit is natuurlijk superhandig als je ergens naartoe moet, bijvoorbeeld een bijeenkomst van je werk, waar ook de mogelijkheid is om een alcoholische versnapering te nuttigen. We spreken natuurlijk wel over een bijeenkomst na werktijd… De studentchauffeur haalt je gewoon op in je eigen elektrische auto en breng ik je weer veilig thuis. Ziedaar je groene manier van rijden.

Gecertificeerde chauffeur

De studentchauffeur is een gecertificeerde chauffeur die minstens vijf jaar zijn rijbewijs heeft. Daarvoor heeft hij een opleiding genoten om volwaardig aan de slag te kunnen. Je kunt deze chauffeur voor een relatief laag tarief boeken, omdat de studentchauffeur een parttimer is die naast zijn of haar studie het leuk vindt om als chauffeur te werken. Het leuke is dat de student op deze manier ook werkervaring opdoet. Door hem of haar in te huren draag je een beetje bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van deze persoon.

Blijf ons volgen voor meer interessante blogs, zodat je altijd op de hoogte bent van groene mobiliteitsoplossingen. Blijf rijden in je groene auto!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden