Ik wil een schone auto

Groener rijden in een tweedehands auto

Groener rijden in een tweedehands auto

Geplaatst op

Het is de bedoeling dat we allemaal wat groener gaan leven. En dat kan ook heel mooi met de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Maar groenere rijden kan op vele manieren. Wat houdt dat eigenlijk in: ´groener´ rijden. De auto´s van tegenwoordig zijn al veel schoner dan vroeger. Dat zijn factoren waar je van kunt profiteren. Je hoeft dus niet 100% elektrisch te rijden om groener te rijden vergeleken met vroeger. In deze blog geven we je nog een tip hoe je groener kunt rijden in een auto met een verbrandingsmotor. 

Een grote, groene stap

Wanneer je gaat voor een tweedehands auto, dan heb je al een bijzondere vergroening in je levensstijl te pakken. Het kost bijzonder veel energie een auto te produceren. Je bent al gauw zo’n 5 jaar en benzine kwijt voor de productie alleen al. De CO2 die vrijkomt bij het maken en rijden in een auto, kan gecompenseerd worden. Dan zou je zo’n 300 bomen per jaar moeten planten. Het is dus goed om te gaan voor een tweedehands auto. Het is ook mogelijk om een schadeauto te kopen. Dat is een topmerk auto, maar dan met schade, waardoor de aanschafprijs lager is. Bij https://www.schadeautos.nl/nl/home kunnen ze je er meer over vertellen!

Elektrische auto 

Het is mogelijk om te gaan voor een elektrische auto en zo de uitstoot van CO2 en fijnstof te reduceren. Dan gaat het bij dit laatste in het bijzonder over de uitstoot van de auto zelf. De energie die nodig is om de auto op te laden en te produceren zorgt uiteindelijk wel weer voor CO2 uitstoot. Bij een elektrische auto is deze uitstoot zelfs nog hoger. Dit omdat er mijnbouw nodig is om de grondstoffen voor batterijen te winnen. Al met al is de productie van een elektrische auto veel vervuilender dan een ouderwetse benzine- of dieselauto. 

Toch is deze auto wel een aanwinst in de grote stad. Wanneer je in grote wereldsteden alleen elektrische auto´s zou hebben rondrijden, dan is het mogelijk om de luchtvervuiling daar flink te reduceren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden