Ik wil een schone auto

Het groene voordeel van een kilometerregistratie

Het groene voordeel van een kilometerregistratie

Geplaatst op

Het is erg handig om een kilometerregistratie bijhouden als je een ondernemer bent die zakelijk rijdt. Je moet immers kunnen aantonen dat je niet meer dan 500 km per jaar privé rijdt met een auto die op naam van de zaak gezet is. Uit een arrest van de Hoge Raad blijkt dat het niet verplicht is, maar we raden je aan het zeker te doen, omdat je anders geen enkele grond hebt om te bewijzen dat je je houdt aan de 500 km-regel en op deze manier zeker problemen met de fiscus kunt verwachten. Daarbij heeft een kilometerregistratie groene voordelen, deze nemen we in deze blog even met je door.

Beperking aantal kilometers

Door te werken met een rittenregistratie is het mogelijk om het aantal kilometers en het daaraan gekoppelde brandstofverbruik te beperken. Dit heeft grote voordelen als het gaat om de uitgaven voor een ondernemer, maar ook voor het milieu. Natuurlijk is het ook een uitstekende manier om een perfecte kloppende kilometerregistratie aan de fiscus te kunnen presenteren. 

Efficiënt rijden

Een ander voordeel van een kilometerregistratie is dat je kunt zien welke route de bedrijfswagens afleggen. Er zit namelijk een track and trace-systeem / GPS in. Wanneer je afwijkingen ziet in de routes, dan kun je daar op corrigeren. Hoe inefficiënter de routes gereden worden, des te meer brandstofverbruik en vervuiling er plaatsvindt. Dit systeem werkt ook preventief, omdat medewerkers weten dat er te zien is welke routes ze rijden. Dus het in de ´baas zijn tijd´ rondrijden om persoonlijke aangelegenheden in de buurt van de werklocatie af te handelen, zal in de praktijk met een gedegen kilometerregistratie vrijwel niet voorkomen.

Wil je meer weten over de voordelen van een kilometerregistratie voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met RouteVision. Ze denken graag met je mee over de juiste oplossingen voor jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden