Het afwegen welke auto je moet kopen, een nieuwe of tweedehands, is een vraag die veel mensen hebben. De aanschaf van een nieuwe auto is zeker niet goedkoop en het is dus iets waar je goed over na moet denken. In deze blog hebben we een aantal tips voor je verzameld waar je over na kunt denken tijdens het de overweging van je vraag. Lees snel verder.

Voordelen van een nieuwe auto

Er zijn een aantal voordelen verbonden met de aanschaf van een nieuwe auto. Je zou kunnen zeggen dat het leuker is om een nieuwe auto te rijden, daarbij zijn de onderdelen nieuw en heeft het ding nog geen kilometers waardoor slijtage nog niet aan de orde is. Daarbij heeft de nieuwe auto vaak technische mogelijkheden die oudere auto’s niet hebben. Het is voordeliger om een all-risk-verzekering voor een nieuwe auto af te sluiten dan voor een tweedehands.

Voordelen van een tweedehands auto

Wanneer we kijken naar de prijs van een tweedehands auto dan is die beduidend lager dan die van een nieuwe. Relatief jonge auto’s hebben voldoende functionaliteit om helemaal mee te draaien in het moderne leven van alledag. Ook krijg je van de garage een zekere garantie mee als je een tweedehands auto koopt. Wel is het zo dat er al een aantal reparaties gedaan kunnen zijn aan de tweedehands auto en slijtage meer voor de hand ligt. Het is niet rendabel een all-risk-verzekering af te sluiten voor een tweedehands auto. We raden je aan om een auto met APK te kopen, wanneer je auto een keuring moet hebben, ga dan naar APK Lelystad, zij zijn expert op dit gebied.

Privé leasen

Er is nog een derde optie die veel mensen overwegen, dat is het privé leasen van een nieuwe of tweedehands auto. In beide gevallen zitten reparatiekosten en verzekering bij de leaseprijs in. Het enige wat je hoeft te doen is brandstof kopen, maar wanneer het een elektrische auto betreft, gaat het natuurlijk om het opladen.