Ik wil een schone auto

Symptomen van een kapotte versnellingsbak

versnellingsbak

Symptomen van een kapotte versnellingsbak

Geplaatst op

Gelukkig is het niet lastig om een kapotte versnellingsbak te herkennen. Dit komt doordat een versnellingsbak die kapot is bepaalde signalen afgeeft dat er sprake is van een defect. Is er sprake van zo’n signaal? Dan adviseren we om niet te lang te wachten met het reviseren van de versnellingsbak. In deze blog behandelen we de verschillende symptomen waaraan je een versnellingsbak kunt herkennen die kapot is.

Schakelen gaat lastig

Het belangrijkste signaal van een kapotte versnellingsbak is niet meer soepel schakelen. Als de bak niet meer soepel schakelt tussen de verschillende versnellingen, dan is deze of versleten of kapot. Problemen die je hierbij mogelijk ervaart zijn:

  • Een handgeschakelde bak die automatisch schakelt
  • Een automaat die schakelt, terwijl het niet nodig is
  • Schokjes na he schakelen
  • Uit de versnelling vallen tijdens het rijden
  • De versnelling niet direct pakken

Rare geluiden

Zowel tijdens als zonder schakelen kan de auto rare geluiden maken. Bij handgeschakelde pakken kan er sprake zijn van een snerpend geluid tijdens het schakelen. Een automaat maakt een trillend geluid. Ook zonder te rijden kan de auto geluid maken. Bij het stationair draaien van de auto kan er sprake zijn van een loeiend, jankend of zoemend geluid. Is er sprake van deze geluiden? Laat je auto dan direct controleren, want de kans is groot dat of de versnellingsbak kapot is of dat de koppeling versleten is.

Brandend dashboard lampje

Als het lampje van de transmissie oplicht, dan duidt dit op een probleem met de transmissie. Bij het branden van het motorstoringslampje is er vaak een probleem met de motor. In beide gevallen betekent het in ieder geval niet veel goeds en moet de auto gecontroleerd worden.

Neem contact op

Is er sprake van een van de bovenstaande symptomen? Dan raden we het aan om contact op te nemen met een specialist op het gebied van versnellingsbakken en versnellingsbak revisie. Zij weten precies wat er het beste gedaan kan worden om je versnellingsbak weer werkend te krijgen.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden