Ik wil een schone auto

Tips voor het kopen van een tweedehandsauto

Tips voor het kopen van een tweedehandsauto

Geplaatst op

Veel mensen die voor het eerst een auto kopen, kiezen voor een tweedehandsauto. Dit komt met name door het feit dat je hiermee veel geld bespaart. De automarkt is echter zo immens groot en het aanbod aan tweedehandsauto’s is enorm breed, dat de zoektocht naar goede tweedehandsauto best lastig kan zijn. Naast het grote aanbod dat er is, bestaan er grote verschillen tussen de tweedehandsauto’s en hun vraagprijs, waardoor het soms lastig kan zijn om een goede deal te maken. Bovendien bestaan er verschillende mogelijkheden om de zoektocht naar een auto makkelijker te maken. Zo staat het internet vol met aanbod en kun je ook verschillende autodealers in de buurt opzoeken om jezelf te oriënteren. In dit blog geven we je verschillende tips die je helpen bij het kopen van een tweedehandsauto. 

Oriëntatie

Met name voor mensen die geen of nauwelijks kennis hebben van auto’s is het vaak lastig om een goede deal te scoren en te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Tweedehandsauto’s kunnen er aan de buitenkant zeer goed onderhouden uitzien, terwijl de binnenkant verouderd of zelfs beschadigd kan zijn. We raden je dan ook aan om goed vooronderzoek te doen en de autobranche te leren kennen. Vraag bij vrienden of familie naar tips of speur het internet af naar goede startersauto’s, zoals een Toyota corolla occasion en lees reviews van kopers die je voorgingen. 

Belangrijke kenmerken

Er zijn een aantal kenmerken van een tweedehandsauto die zeer bepalend zijn voor de koopprijs en waar je rekening mee moeten houden tijdens je zoektocht. De volgende factoren zijn medebepalend voor de prijs van een tweedehandsauto:

·      Jaar, merk en model. Wanneer je een bepaalde auto op het oog hebt, is het raadzaam om het type auto verder te onderzoeken. Doe dit bijvoorbeeld door het model in te typen in Google en reviews te lezen van de autobezitters. Zo kom je erachter wat de voor- en nadelen van het model zijn en of de prijs die de autodealer vraagt wel reëel is. 

·      Opties. Veel auto’s kunnen geheel naar wens worden geproduceerd, waardoor er verschillende luxe opties aan de auto worden toegevoegd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een navigatiesysteem, airconditioning, turbo en dergelijke. Hoe meer opties, hoe hoger de vraagprijs vaak is. Daarentegen geldt ook dat hoe meer opties een auto heeft, hoe meer er beschadigd kan raken. 

·      Kilometerstand. Aan de hand van de kilometerstand zie je hoeveel kilometer een auto heeft gereden. Hierdoor kun je de huidige staat van de motor goed inschatten. 

Budget

Er bestaan grofweg twee manieren om een tweedehandsauto te kopen: via een lening of met eigen geld waarmee je de auto in één keer aanschaft. Ongeacht de manier waarop je een auto koopt, is een ding zeer belangrijk: bepaal een budget. Houd bij het vaststellen van je budget niet alleen rekening met de vraagprijs, maar ook met bijkomende kosten, zoals de kosten voor registratie, verzekering en de kleine of grote apk-keuring. Wanneer je een tweedehandsauto aanschaft bij een autodealer, dan profiteer je vaak garantie, waardoor je de eerste periode verzekerd bent in het geval van eventuele problemen aan de auto. Bij de koop via particulieren is dit vaak niet het geval.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden