Ik wil een schone auto

Waarom een auto importeren Duitsland?

Waarom een auto importeren Duitsland?

Geplaatst op

Als je in Duitsland bent zie jij vast ook vaak Duitsers rijden in mooie, luxe auto’s. Dat komt omdat de auto’s daar ook een stukje goedkoper zijn. Wil jij ook in een mooie auto rijden voor weinig geld? Kies dan voor een auto importeren Duitsland. Lees hier meer over waarom je dit zou doen en hoe het in zijn werking gaat.

Tarieven

Eén van de redenen waarom mensen een auto importeren Duitsland is omdat het een stuk goedkoper is. Je betaalt natuurlijk wel BMP en (meestal) BTW, maar als je het slim speelt hoeft dit niet veel te kosten. Een auto importeren Duitsland liggen de kosten aanzienlijk lager, dat is een feit. En het klinkt voor sommigen misschien ongebruikelijk, maar waarom zou je niet een auto importeren Duitsland als alle autohandelaren hier ook hun geld mee verdienen? De kosten van de belasting zijn afhankelijk van het type voertuig, CO2-uitstoot en de datum van de eerste toelating. Dit kun je allemaal online van te voren berekenen. Gelukkig is tegenwoordig alles op het internet te vinden, dit maakt een auto importeren Duitsland nog makkelijker!

Aanbod

Je hebt je droomauto nog niet kunnen vinden, en dat terwijl je heel Nederland hebt doorzocht. Maar niet getreurd, want dit is ook een goede reden om te kijken naar Duitsland. Het is een groot land en heeft dus ook veel aanbod in auto’s. De Duitse autodealers vinden het geen probleem om jouw auto te importeren naar Nederland. Er zijn talloze Duitse sites, maar je kunt natuurlijk ook gewoon meteen een bezoekje brengen aan een aantal grote autodealers. Het is ook maar net waar je naar op zoek bent.

Conclusie

Misschien zie je die Duitsers in hun mooie auto’s wel vaak voorbij rijden. Mocht je het idee hebben dat jij ook in zo een mooie auto moet rijden dan is importeren een goede optie. Het is namelijk stuk goedkoper om een auto in Duitsland te kopen. Je hoeft bij een tweedehands auto geen BTW te betalen, ook betaal je geen invoerrechten omdat het binnen de EU valt. Wel zul je BMP moeten betalen, dit bedrag is afhankelijk van het type auto. Dit gaat om de zuinigheid van de auto, maar ook het gewicht en de datum van eerste toelating.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden