Ik wil een schone auto

Wat is een nooddouche en hoe gebruik je deze op de juiste manier?

Wat is een nooddouche en hoe gebruik je deze op de juiste manier?

Geplaatst op

Ongelukken gebeuren, zelfs als je de beste voorzorgsmaatregelen neemt. Bij bedrijven waar gewerkt wordt met bijtende en gevaarlijke materialen en stoffen is er een groter risico op ongelukken onder de werknemers dan bijvoorbeeld mensen die werken in een kantoorgebouw. Het belangrijk dat je een betrouwbare, industriële nooddouche hebt die naar behoren werkt. 

De werking van een nooddouche

In geval van een calamiteit met bijtende stoffen is het cruciaal om te weten hoe de veiligheidsdouches worden bediend. Op het moment dat een bijtende chemische stof in contact komt met de huid, begint deze weefselschade te veroorzaken – de schade wordt met elke seconde ernstiger. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je personeel precies weet wanneer en hoe ze een veiligheidsdouche moeten gebruiken voordat het ondenkbare gebeurt.

Wanneer gebruik je een nooddouche? 

Zodra een bijtende chemische stof in contact komt met de huid – hoe klein ook – is het uiterst belangrijk om zo snel mogelijk een veiligheidsdouche te gebruiken. In overeenstemming met de ANSI Z358.1 voorschriften mogen de veiligheidsdouches niet meer dan 10 seconden lopen van de gevaarlijke zone verwijderd zijn. Twijfel alsjeblieft niet over het wel of niet gebruiken van een nooddouche. De chemicaliën kunnen veel schade toebrengen aan de huid en permanente littekens veroorzaken. 

Voordat je de nooddouche gebruikt:

Voordat je de veiligheidsdouche ingaat, is het belangrijk om alle kleding en sieraden zo snel mogelijk te verwijderen. Stoffen kunnen namelijk gemakkelijk in de kleding trekken waardoor de schadelijke chemicaliën en in nauw contact blijven met de huid, waardoor ernstige verwondingen kunnen ontstaan.

Schaf een nooddouche aan

Ben je nog niet in bezit van een nooddouche? Of werkt de huidige niet naar behoren? Kijk op Milieuconcurrent.nl voor het aanschaffen van een kwalitatief goede nooddouche.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden