Ik wil een schone auto

Wat is een showroomvloer?

Wat is een showroomvloer?

Geplaatst op

Een showroomvloer bestaat uit specifieke eigenschappen die niet alleen functioneel zijn, maar ook qua design bijdragen aan een gepaste uitstraling. In een autoshowroom staat er maar één ding centraal en dat is het wagenpark. Een geschikte showroomvloer hoort het wagenpark helemaal tot zijn recht te laten komen, zodat het zichzelf kan verkopen. In deze blog geven we je een beter beeld bij de ideale showroomvloer en binnen welk type bedrijven je deze vloer terug kunt vinden. 

Het verschil tussen een showroom en een garage 

Een showroom en een garage worden regelmatig met elkaar verward, maar hier zit toch echt een wezenlijk verschil in. In een autogarage zien we eigenlijk een doorsnee werkplaats, die met name functioneel is. Deze werkplaatsen bestaan uit één of meerdere bruggen, voldoende ruimte en een goede inrichting van het gereedschap. In een showroom is het gereedschap echter niet compleet zichtbaar en wat daarvan wel in beeld is, is netjes ter display gebracht. Bij een showroom is het uiterlijk van de ruimte of werkplaats even belangrijk als de functie. 

Eigenschappen van een showroomvloer 

Een showroomvloer bestaat meestal uit een gegoten vloercoating met een hoge glansgraad. Het gaat hier feitelijk om een gietvloer, alleen dan voor de industrie. Er is sprake van een uitstekende belichting, zodat de wagens volledig tot hun recht komen. Dankzij de hoogglans weerkaatst de vloer de automodellen. Omdat het design van de ruimte van belang is, dient de vloer dan ook altijd schoon en streepvrij te zijn. Voor een zo mooi mogelijk resultaat is de vloer onderhoudsarm en vochtbestendig. 

Voorbeelden van showrooms 

Het bekendste voorbeeld van een showroom zijn de bekende autodealers. Vooral de grote merken hebben vele vierkante meters aan showroom ter display. Deze vloeren zijn compleet naadloos en daarnaast zeer bestendig. Deze draagkracht is zeer belangrijk vanwege de hoge belasting van het complete wagenpark. Naast de autodealers zien we steeds vaker auto-detailing-bedrijven. Deze bedrijven houden zich bezig met de schoonmaak en gedetailleerde reparaties van met name high-end automodellen. Detailbedrijven houden zich bezig met heel specifiek werk, waarbij ambacht en vakkundigheid van groot belang zijn. 

Functioneel & mooi design 

Een showroomvloer is samengevat een vloer die niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan het interieur design. Het verschil tussen een showroom en een garage is dat er bij een garage enkel en alleen wordt gekeken naar de functie van de ruimte en de vloer. Een showroomvloer herken je aan de naadloze afwerking, met veelal een hoge glansgraad. Voorbeelden van showrooms zijn de bekende autodealers en auto-detail-bedrijven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden