Ik wil een schone auto

Wat zijn de voordelen van autoruiten blinderen?

Wat zijn de voordelen van autoruiten blinderen?

Geplaatst op

Er zijn diverse redenen om je ruiten te laten blinderen. Niet alleen bij auto’s is het populair, maar ook in huis of op kantoor. De belangrijkste voordelen zijn uitstraling, comfort, bescherming tegen UV-straling, veiligheid en privacy. In deze blog gaan we wat dieper in op al deze voordelen en geven we aan waarom mensen hun autoruiten laten blinderen.

Verbeterde uitstraling

Misschien wel de belangrijkste overweging voor veel mensen is de uitstraling die getinte autoruiten hebben. Donkere ruiten geven de auto een strakke look, waarmee tevens de reflectie van het zonlicht minder wordt. Die zie je ook vaak bij woningen die graag de uitstraling van geëtst glas willen, zonder de bijbehorende hoge kosten.

Verbeterd comfort

Getinte ramen creëren een comfortabelere omgeving, zowel in de auto als in een woning of kantoorpand. Dit komt voornamelijk omdat getinte ramen zorgen voor een koeler interieur. Zeker in de zomer is dit prettig als je veel in de auto moet zitten. Daarbij kun je tegelijkertijd besparen op kosten doordat de airco minder sterk hoeft te blazen. In een commerciële setting is het ook prettig omdat de ruimte koeler is in de zomer en warmer in de winter. Daarnaast hebben we al de verminderde reflectie van de zon genoemd als voordeel, iets dat zeker aan het comfort bijdraagt.

Bescherming tegen UV straling

Getinte autoruiten houden ongeveer 99% van de UV-straling tegen. Dit is beter voor je eigen gezondheid en zorgt ervoor dat meubilair minder snel verkleurt. Iedereen heeft wel eens een bank of bekleding van de autostoelen gezien waarbij de kleuren zijn vervaagd of doffer zijn geworden door langdurige blootstelling aan de zon. Met getinte ramen kun je dit aanzienlijk verminderen.

Veiligheid en privacy

Getinte autoruiten hebben ook zeker een voordeel als het gaat om veiligheid en privacy. Ten eerste is het door getinte ramen minder eenvoudig, al dan niet onmogelijk, om te zien wie er in de auto zit en wat voor waardevolle spullen er mogelijk in de auto aanwezig zijn. Op die manier is het minder aantrekkelijk voor mogelijke dieven om in te breken in de auto. Daarnaast kijkt niet iedereen zo naar binnen tijdens het rijden. Dit is voor veel mensen ook erg prettig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden