Ik wil een schone auto

Zo maak je je auto schoon

Zo maak je je auto schoon

Geplaatst op

Rijden in een schone auto rijdt veel lekkerder dan wanneer je auto rommelig is. Voor het schoonmaken van je auto kun je ervoor kiezen om alleen de buitenkant schoon te maken, of ook het interieur. In deze blog leggen we uit hoe je het beste de binnen-, buitenkant en auto-onderdelen van je auto kunt schoonmaken. 

Parkeer je auto in de schaduw

Voordat je begint met het schoonmaken van je auto is het belangrijk dat je auto cool is. Als de auto heet is doordat hij in de auto heeft gestaan of doordat je er mee hebt gereden, kun je vlekken van zeep en water op je auto krijgen. Dus als je auto nog heet is kom maar wacht dan tot hij is afgekoeld. Dit kan 20 tot 30 minuten duren. 

Schoonmaken buitenkant

Spoel als eerst de auto grondig af met een tuinslang. Zorg dat je los vuil verwijderd zoals bladeren en takjes, Dit doe je om krassen op de auto te voorkomen. Zorg er wel voor dat de druk niet te hoog is zodat je de verf of lak van de auto niet beschadigd. Wanneer het losse vuil is verwijderd, ga je aan de slag met poetsen. Veel twee emmers met water en vul eentje met een auto reiniger. Nu ga je de auto van boven tot beneden poetsen en werk aan één sectie tegelijk. Zorg ervoor dat je elke sectie volledig met water afspoelt nadat je het met zeep hebt schoongemaakt. Dit voorkomt dat de zeep op je auto opdroogt. 

Interieur schoonmaken

Begin met het weghalen van grote stukken afval zoals papier, pennen of andere voorwerpen. Vervolgens verwijder je de vloermatten en schud je alle stof eraf en kun je gaan stofzuigen. Om het dashboard te ontsmetten kun je speciale reinigingsdoekjes voor auto’s gebruiken. Heb je dit niet? Een allesreiniger die ammoniakvrij is, werkt ook. Voor kleine gebieden kun je wattenstaafjes gebruiken. De ruiten kun je reinigen met een glasreiniger. Elke huishoudelijke glasreiniger kun je gebruiken. Spuit de reiniger eerst op een schoon microvezel doek en veeg in een rechte beweging op en neer. Als je al deze stappen hebt gedaan, stofzuig de auto dan opnieuw om het eventuele vuil van het dashboard en de ruiten weg te halen. Om achtergebleven geuren te verwijderen kun je een geurverwijdering spray gebruiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden