Je zult misschien denken: het is een boel gedoe om mijn letselschade vergoed te krijgen. Nou dit is bepaald niet het geval. Er is een partij die jouw graag bij staat om de schade vergoed te krijgen, namelijk het letselschadebureau. In deze blog leggen we je vlot uit hoe het werkt.

Wanneer is iets letselschade?

Er gebeuren dagelijks ongelukken, bijvoorbeeld met de auto of op de fiets, daarbij is vaak een schuldige aan te wijzen. Wanneer dit je overkomt heb je, wanneer het de schuld is van een ander, recht op een schadevergoeding. De schade door het ongeluk noemen we: letselschade. De letselschade moet berekend worden en een claim moet bij de schuldige gelegd worden. Dit kan gedaan worden bij de expert bij uitstek: het letselschadebureau.

De taken van het letselschadebureau

Een letselschade bureau zorgt dat je de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Maar er is meer. Vooral de persoonlijke betrokkenheid is een vaak genoemd punt wat cliënten erg kunnen waarderen. “Thuis op bezoek komen, kijken hoe het met je gaat en rustig in begrijpelijke taal het traject en juridische teksten uitleggen.” Wanneer ze jouw dossier beoordeeld hebben en je zaak aangenomen, kun je er vanuit gaan dat je gratis juridisch hulp krijgt.

No cure, no pay

Een letselschade bureau werkt vaak met no cure, no pay. Dit is een concept waarbij de helpende partij geen kosten inrekening brengt bij de hulpvragende partij, de client dus. Omdat het slagingspercentage hoog ligt en het bureau je situatie van te voren beoordeelt, heeft het bureau een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ze hun in rekening gebrachte tarief betaald krijgen, omdat deze kosten bij de schuldige partij komen te liggen na een uitspraak van de rechter. Mocht je niet in het gelijk gesteld worden door de rechter, dan is het verlies (geen betaling) voor het bureau.

Tips voor een sterk juridisch dossier

Wanneer je een ongeluk hebt gehad moet je bewijzen verzamelen om de rechter te overtuigen dat er sprake is van schuld en schade. Hoe doe je dat? Hier wat tips:

  • Maak foto’s van de plek van het ongeluk
  • Verzamel getuigenverklaringen
  • Roep de hulp van de politie in
  • Bel met je verzekering

Met deze tips kun je sterker staan in de juridische procedure en het maakt de kans groter dat je dossier opgepakt wordt door een letselschadebureau.

Conclusie

Het in de arm nemen van een letselschadebureau is een goed idee, omdat je zo ontzorgd wordt bij het regelen van de schadevergoeding en daardoor de focus op je herstel kunt leggen. Hulp is gratis. Gewoon zo snel mogelijk contact opnemen met zo’n expert.

Meer lezen?

Geld besparen met een studentchauffeur. Wat zijn 9 zeer dure autoreparaties? Leer er meer over op onze site.