Ik wil een schone auto

Hoe kies ik slim een autoverzekering? Handige tips voor je!

autoverzekering

Hoe kies ik slim een autoverzekering? Handige tips voor je!

Geplaatst op

Een verzekering sluit je meestal voor een langere tijd af. Dan is het verstandig om slim te kiezen. In deze blog geven we je een aantal handige tips om verzekeringen te vergelijken en de beste autoverzekering te kiezen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. Veilig en slim de weg op.

Stap 1: oriënteren

Er zijn tal van mogelijkheden om je te oriënteren op de nieuwe verzekering. We raden je aan om reviews op internet te lezen, daar kom je vaak heel wat door te weten. Daarnaast moet je kijken welke dekking je nodig hebt. Want soms zijn dingen overbodig of juist heel nodig. Het is verplicht om een WA-verzekering te hebben, want als je brokken maakt bij een ander, dan is het noodzaak dat je die schade kunt voldoen en uitgekeerd krijgt door je verzekering. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verzekering waarbij ook schade aan je eigen auto gedekt wordt. WA+ dekt steenslag en stormschade, Allrisk dekt ook schade aan eigen auto bij ongeluk. Een vergoeding claimen betekent wel dat je premie de lucht in gaat, omdat je schadevrije jaren verminderen. Soms loont het om de schade aan eigen auto zelf te bekostigen. Dat kun je eenvoudig uitrekenen door het totale bedrag voor de extra premie op jaar basis te vergelijken met het schadebedrag.

Stap 2: leeftijdscategorie

In welke leeftijdscategorie je zit bepaald mede de hoogte van je verzekeringspremie. Als jongere betaal je meer premie, omdat jongeren doorgaans roekelozer rijden en minder ervaring hebben. Senioren hebben juist problemen dat ze vaak niet aangenomen worden vanwege hun hoge leeftijd en de gebreken die hier uit ontstaan. Het is ook mogelijk om je rijgedrag te laten scannen doormiddel van diverse technologieën zodat je premie lager uitvalt. Allen privacy waakhonden zien dit als een ontwikkeling waarbij de privacy van de automobilist aangetast wordt.

Stap : opzeggen

Het is belangrijk om je schadevrije jaren op te geven, mocht je al een verzekering hebben dan kun je deze jaren opvragen bij je huidige verzekeraar. Ze staan op je polis. Verder is het van belang dat de bestaande verzekering opzegt. Je hebt ook een meldcode nodig, deze staat op het kentekenbewijs van je auto.

Conclusie

Het is erg belangrijk om je goed te oriënteren op verschillende verzekeringen. Er zijn experts die je daarbij kunnen helpen. Op internet zijn er genoeg sites waarmee je kunt vergelijken, kies altijd wel betrouwbare en onafhankelijke sites uit die los staan van een verzekeringsmaatschappij.

Meer ontdekken

Op onze site kun je meer ontdekken over alles wat met bolides te maken heeft. Ontdek het voordeel van de studentchauffeur en check hoe je geld en tijd kunt besparen met een privé chauffeur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden