Ik wil een schone auto

Is een auto huren verstandiger dan er een te kopen?

vrachtwagen huren

Is een auto huren verstandiger dan er een te kopen?

Geplaatst op

Periodiek een auto huren is een alternatief voor het kopen van een auto dat aan populariteit wint. Huren kan namelijk goedkoper zijn dan er een te huren, zeker als je hem niet vaak nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan mensen die met het openbaar vervoer of met de fiets naar hun werk gaan. Een andere optie is om soms een auto te huren en het te doen met een goedkoop, klein autootje voor regelmatige ritjes. Met de juiste planning kun je het rijden van een auto een stuk goedkoper maken. In deze blog kijken we naar vijf scenario’s waarin een auto huren wellicht verstandiger is dan er een kopen.

Je woont in een grote stad

Als je in hartje Amsterdam woont, of iedere andere grote stad met een goed openbaar vervoer, is het waarschijnlijk niet nodig en zeker niet handig om een auto te kopen. De dagelijkse reizen kun je vaak efficiënter en goedkoper met het OV doen. Als je dan toch een auto nodig hebt, voor een weekendje weg bijvoorbeeld, dan is het huren zeker goedkoper. Je hebt geen maandelijkse vaste lasten voor de auto, hebt geen parkeervergunning nodig en je hoeft geen onderhoudskosten te betalen.

Je bent op vakantie met het vliegtuig

Een van de populairste redenen om een auto te huren is als je op vakantie bent met het vliegtuig en rond wil reizen. Het gemak van met auto huren bij het vliegveld en deze op dezelfde of een hele andere plek weer inleveren is ongeëvenaard. Daarnaast is het een stuk gemakkelijker dan je eigen auto op de plek van bestemming krijgen.

Je wilt op vakantie met de auto

Zoals net hierboven beschreven huren veel mensen een auto op vakantie. Een auto huren om daadwerkelijk met de auto op vakantie te gaan is echter ook een aantrekkelijke optie Zelfs al heb je een auto is het een goede optie, als deze bijvoorbeeld niet heel betrouwbaar of zuinig is. Daarnaast heb je op de meeste roadtrips al snel een paar duizend kilometer op de teller, wat natuurlijk zijn effect heeft op de auto. Een huurauto is vaak in fantastische conditie en je kunt de kosten delen met de mensen met wie je op vakantie gaat!

Je moet veel spullen verhuizen

Een van de meest populaire redenen om een auto te huren is natuurlijk een verhuizing. Als je een hele inrichting moet verhuizen past het nooit in één auto. Daar is vaak een busje voor nodig, of zelfs een vrachtwagen. De kosten van een bestelbus of een vrachtwagen huren zijn daarnaast erg laag. Dit komt omdat de voertuigen niet bijzonder luxe zijn, omdat dat ook helemaal niet nodig is natuurlijk. Daarnaast is het veel goedkoper dan een verhuisbedrijf inschakelen.

Je hebt een speciale gelegenheid

Als je een speciaal evenement hebt waarvoor je even net wat meer indruk wil maken met je vervoer, zoals een bruiloft, is het aan te raden om een luxere auto te huren. Voor een dag een auto huren is uiteraard veel goedkoper dan het gehele jaar door een dergelijke wagen rijden.

Gerelateerde berichten

Privé chauffeur

7 redenen om een privéchauffeur in te huren

Voor veel mensen verdwijnt het plezier van het behalen van een rijbewijs geleidelijk aan als ze elke dag moeten rijden. Ze ontdekken dat het rijden...

Lees meer

trouwauto

4 tips bij het huren van een trouwauto

De trouwdag is in veel gevallen de dag van je leven. Op de dag wil je natuurlijk dat alles perfect gaat en een goede voorbereiding is hierbij...

Lees meer

studentchauffeur

Wat is het verschil tussen een studentchauffeur en een privé chauffeur?

Je hebt vast wel eens advertenties voorbij zien komen voor het huren of worden van een studentchauffeur. Het is een tegenwoordig namelijk een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden